Politică

Alegeri pentru viceprimar la Căpreni

Consiliul Local al comunei gorjene Căpreni s-a întrunit vineri, având pe ordinea de zi alegerea viceprimarului.

Trei consilieri locali au candidat pentru postul de viceprimar. Cele mai multe voturi a luat consilierul Alternativei pentru Demnitate Națională (ADN), Augustin Radu Bîrdăcel. Acesta a avut trei voturi, consilierul Florea Nicola - două voturi și consiliera Camelia Paula Mazilu - un vot.

Cinci consilieri de la PSD au preferat să își anuleze votul, pentru ca primarul social-democrat să nu aibă un viceprimar care să-i încurce afacerile.

Potrivit legii, ar fi trebuit organizat un al doilea tur de scrutin în aceeși ședință, la care să participe primii doi clasați, iar cel care ar fi obținut în al doilea tur cele mai multe voturi era viceprimar.

“(7) În situaţia în care nu s-a întrunit majoritatea prevăzută la alin. (5), se organizează un al doilea tur de scrutin, în aceeaşi şedinţă, la care vor participa candidaţii situaţi pe primele două locuri. La al doilea tur de scrutin este declarat ales viceprimar consilierul care a obţinut cel mai mare număr de voturi”, este textul de lege.

Cei de la Primăria Căpreni și de la PSD ori nu au știut legea, ori s-au făcut că nu o știu, astfel că nu s-a mai făcut al doilea tur de scrutin și postul de viceprimar va rămâne pe mai departe vacant.

 

Vizualizări: 1,754

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: