Actualitate

Profit de sute de milioane de euro la CE Oltenia. Salariații vor parte din profit!

Guvernul a aprobat în ședința de vineri bugetul rectificat al Complexului Energetic Oltenia. Schimbările față de bugetul inițial sunt multe, profitul fiind unul uriaș, iar numărul de salariați va fi la finalul anului cu o treime mai mare decât s-a estimat.

Potrivit notei de fundamentare, la CE Oltenia va fi o creștere a veniturilor totale cu 31,20% față de nivelul inițial aprobat în anul 2022, care a fost de 8,6 miliarde de lei.

În schimb, cheltuielile totale vor fi cu 12,4% mai mici decât prognoza, care era de 8,4 miliarde de lei.

În aceste condiții, profitul va fi unul extrem de consistent. “Creșterea rezultatului brut de la 215.870 mii lei la 3.945.790 mii lei”, se arată în nota de fundamentare. Practic, vorbim de un profit de sute de milioane de euro, fără precedent pentru CE Oltenia.

Compania energetică și-a fundamentat bugetul inițial pe premisa că, la finalul anului, va avea 8.980 de salariați. În bugetul rectificat se specifică faptul că numărul de salariați va fi mai mare cu 31,1% decât această estimare. Asta înseamnă că, la finalul anului, compania va avea aproape 11.800 de salariați.

Liderii sindicali au cerut în ultimele săptămâni renegocierea Contractului Colectiv de Muncă, pentru ca o parte din profit să fie împărțit salariaților.

 

Vizualizări: 2,886

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: