Social

Aparegio ne vrea nespălați. Primar: Situația nu poate continua așa

Sute de milioane de euro au băgat primăriile și Aparegio în rețelele de alimentare cu apă și canalizare din județul Gorj. Rețele predate în mare parte către Aparegio. Rezultatul: avem apă la program în jumătate din județ, apă cu presiune redusă sau murdară în cealaltă jumătate. Aparegio Gorj se dovedește încă o dată a fi cea mai ineficientă societate din județ, canicula fiind doar un factor agravant.

În loc să vedem demisii pentru banii cheltuiți aiurea, pentru lipsa de apă vara și pentru inundațiile de care avem parte la fiecare ploaie, primim de la Aparegio sfatul să umblăm cu mașinile murdare, să lăsăm totul să se usuce în grădină. Mâine - poimâine o să aflăm și că dușul zilnic este un lux, nu o necesitate.

Oficialii Aparegio au transmis luni că urmează mai multe restricții. "Aparegio Gorj, anunță toți utilizatorii ca până la apariția precipitațiilor, apa trebuie folosită NUMAI în scopuri menajere (băut, spălat etc). Activitățile gospodărești (udat grădini, spălat covoare, spălat autoturisme etc) vor avea repercusiuni majore asupra întregii comunități și ne vom confrunta cu lipsa totală a apei în cel mai scurt timp", a comunicat societatea.

Primarul din Târgu Jiu, Marcel Romanescu, a reacționat.  “Avertizez APAREGIO că situația în care pune municipiul Târgu Jiu (inclusiv localitățile componente, acolo unde sunt probleme mari în ceea ce privește alimentarea cu apă) este una periculoasă. În ultimii ani, ca și acum, cetățenii municipiului au fost amenințați și avertizați să raționalizeze apa mai ceva ca în vremurile de tristă amintire. Timp pentru remedierea deficiențelor a fost destul. Din păcate, situația a rămas aceeași”, a spus Romanescu.

Primarul anunță că se va adresa instituțiilor abilitate. “Suntem în plină pandemie, ne confruntăm cu temperaturi extreme, orașul este principala sursa de venit a APAREGIO care a mărit considerabil tarifele și totuși suntem tratați ca cetățeni de mâna a doua. Situația nu poate continua așa”, a mai spus Marcel Romanescu.

Dacă nu am fi la curent cu pierderile de apă din rețeaua Aparegio, poate am crede scuza cu canicula. Dar pierderile sunt uriașe și le plătim cu toții, lună de lună. Chiar și pe perioadele în care nu a curs apă la robinet, o să primim facturi considerabile.

Vizualizări: 2,640

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Social:

Citește și: