Actualitate

Ajutor de stat pentru crescători de animale din Gorj

Peste 176 mii lei vor ajunge în conturile unor crescători de animale din județul Gorj. Este vorba de două asociații din Novaci și Crasna, care au accesat schema de ajutor de stat în sectorul creşterii animalelor.

 

Agenția de Plăți şi Intervenție pentru Agricultură (APIA) Gorj a anunțat marți că a făcut plățile către crescătorii de animale locali. ”APIA Gorj a efectuat plata pentru cele două cereri depuse de către Asociația Crescătorilor de Ovine, Bovine Novaci și Agromovis Cooperativa Agricola, aferente trimestrului I 2022, în valoare totala de 176.249,15 lei”, a anunțat directorul Traian Crăc. 

 

Plata ajutorului de stat se referă la solicitările efectuate prin cererile de plată aferente serviciilor prestate în luna martie şi/sau trimestrul I al anului 2022, în funcţie de opţiunea asociaţiilor exprimată în cererea iniţială.

 

La nivelul țării, suma autorizată la plată a fost de peste 17 milioane lei. Banii se acordă de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR).

Vizualizări: 1,319

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: