Social

Acord de asociere între două comune din Gorj. Ce prevede!

Administrațiile locale din comunele Peștișani și Telești vor să încheie un acord de asociere în vederea înființării unui Centru Comunitar Integrat. Acesta va funcționa în localitatea Telești, însă va deservi cetățenii din ambele localități. 

Acordul de asociere va fi încheiat pe o perioadă de 6 ani. În document se arată că centrul va deservi comunitatea vulnerabilă din punct de vedere medical, economic și social din cele două comune. 

”În centrul comunitar integrat este obligatoriu ca personalul minim să fie format din asistent medical comunitar și asistent social, iar în funcție de specificul comunităților și alte categorii profesionale necesare desfășurării activității din centrul comunitar integrat (consilier școlar, mediator sanitar, moașă, medic de familie, medic rezident, psiholog, …), scrie în acord. 

Cele două autorități locale vor colabora pentru creșterea accesului la servicii medicale a populației din grupurile vulnerabile, prin identificarea beneficiarilor, intervenție și monitorizare din partea personalului medical. 

Planul este acela de a obține avizul de funcționare până la începutul lunii mai 2025. Primăria Telești ar urma să înființeze centrul și să asigure din fonduri proprii funcționarea acestuia. 

Consiliul Local Peștișani a aprobat într-o ședință de luna trecută încheierea acordului de asociere cu primăria Telești pentru înființarea acestui centru. 

Vizualizări: 731

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Social:

Citește și: