Anchetă

A plecat din Kaufland cu plasele pline de whisky, fără să plătească. De trei ori!

Un argeșean va sta un an în spatele gratiilor, conform unei hotărâri a magistraților Judecătoriei Târgu Jiu, acesta fiind pedepsit pentru săvârșirea infracțiunii de furt calificat. În fapt, bărbatul, în decurs de un an, a furat de trei ori din hipermarketul Kaufland din Târgu Jiu. De fiecare dată a plecat cu plasa încărcată cu sticle de whisky pe care nu le-a plătit.

Prima faptă pentru care argeșeanul a fost condamnat a avut loc în 12 februarie 2020. S-a deplasat de la locuinţa sa de domiciliu, situată în județul Argeș, pe raza municipiului Târgu Jiu, a mers în incinta magazinului Kaufland, de unde  a sustras 5 sticle de whisky marca Lagavulin. Acesta a fost surprins de sistemul de supraveghere video, montat în incinta hipermaketului, în timp ce lua de pe rafturi băuturile alcoolice, pe care le-a introdus într-o plasă care se afla în căruciorul de cumpărături, părăsind magazinul fără a achita contravaloarea bunurilor. 

În data de 4 iunie 2020, acesta s-a deplasat din nou pe raza municipiului Târgu Jiu, cu intenţia de a sustrage băuturi alcoolice din hipermarketul Kaufland. De această dată, a sustras de pe rafturile cu băuturi alcoolice 3 sticle de whisky marca Laphroaig, pe care le-a scos din magazin în același mod. 

Și nu s-a oprit aici. În 21 ianuarie 2021 a revenit la Târgu Jiu, a mers din nou în Kaufland, de unde a sustras de pe 3 sticle de whisky marca The Macallal, pe care de asemenea le-a pus într-o plasă și a ieșit cu bunurile fără să mai plătească la casa de marcat.  

Oamenilor legii nu le-a fost greu să îl identifice, dat fiind faptul că de fiecare dată a fost surprins de camere de supraveghere ale hipermarketului. Argeșeanul a recunoscut săvârşirea faptelor, atât în faza de urmărire penală cât şi în faza de judecată.

Bărbatul se află în prezent încarcerat în Penitenciarul Mioveni. Pe lângă faptul că va rămâne încă un an în spatele gratiilor, acesta va trebui să plătească hipermarketului Kaufland suma de 3179 lei, cu titlu de despăgubiri civile reprezentând daune materiale. De asemenea, mai trebuie să achite către stat suma de 2255.10 lei, cu titlu de cheltuieli judiciare. Hotărârea pronunțată joi, 28 aprilie, de magistrații Judecătoriei Târgu Jiu poate fi atacată cu apel în termen de 10 zile de la comunicare.

Vizualizări: 1,820

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Anchetă:

Citește și: