Anchetă

Condamnare pentru un miner din cadrul CE Oltenia. Ce a făcut! 

Un bărbat din comuna gorjeană Drăguțești a fost condamnat de magistrații Judecătoriei Târgu Jiu la o pedeapsa de 200 de zile amendă pentru că a condus beat. Bărbatul, care este angajat al CE Oltenia la cariera Tismana, trebuie să achite astfel 5000 de lei drept amendă penală. 

Fapta pentru care minerul a fost condamnat, prin soluția dată în 27 aprilie de magistrații Secției Penale a Judecătoriei Târgu Jiu, s-a petrecut la sfârșitul lunii iunie 2020. 

Organele de cercetare penală din cadrul Postului de Poliţie Drăguţeşti s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că acesta a condus mașina personală pe drumul județean DJ 663, pe raza localității Tâlveşti, fiind sub influenţa băuturilor alcoolice, având o alcoolemie peste limita legală. 

”Pe parcursul cercetărilor s-a stabilit că în data de 27.06.2020, în intervalul orar 08:00-14:00, conform propriilor susţineri, inculpatul a consumat la domiciliu, circa 600 ml vin de casă. În seara aceleiaşi zile, în jurul orei 19:00, deşi a realizat că se afla sub influenţa băuturilor alcoolice, inculpatul a urcat la volanul autoturismului marca Dacia”, se arată în hotărârea Judecătoriei Târgu Jiu.

Conform anchetatorilor, acesta a mers la o grădină din satul Tâlvești, unde a desfășurat activități agricole. Seara, pe când se întorcea acasă, a fost oprit de organele de poliție. 

Agenţii de circulaţie au procedat la testarea acestuia cu aparatul alcooltest, care a indicat o valoare de 0,72 mg/l vapori de alcool pur în aerul expirat. La solicitarea agenţilor de poliţie, a fost dus la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Târgu Jiu, unde i-au fost recoltate două mostre de sânge, la interval de o oră, iar din buletinul de analiză toxicologică a rezultat că avea în sânge o alcoolemie de 2,21 g ‰, respectiv 1,93 ‰.

Pe lângă amenda penală primită, acesta va trebui să mai achite și 750 lei cheltuieli judiciare statului. Dacă nu va executa pedeapsa amenzii, în tot sau în parte, numărul zilelor-amendă neexecutate va fi înlocuit cu un număr corespunzător de zile cu închisoare.

Hotărârea prin care a fost condamnat poate fi atacată cu apel în termen de 10 zile de la comunicare. 

 

Vizualizări: 1,892

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Anchetă:

Citește și: