Actualitate

Încă un lider sindical amenință CE Oltenia cu plângere la ITM

Lipsurile din carierele miniere ale Complexului Energetic Oltenia au devenit greu de tolerat, mai ales în contextul creșterii numărului de accidente de muncă.

Ședința Comisiei de sănătate și securitate în muncă din 23 noiembrie a pus pe tapet multe dintre probleme.

“La Cariera Jilț Sud nu s-a adus integral echipamentul individual de protecție, pe sortimente, pentru personalul muncitor, respectiv excavatoriști, mașiniști, lăcătuși mecanici, sudori, CFL-iști, șefi de echipă. Nu se respectă normativele de acordare a echipamentului individual de protecție prevăzut în contractul colectiv de muncă”, a spus Ion Popescu, președintele Sindicatului Renașterea Jilț Sud.

Liderul sindical spune că a fost contrazis de șefii unității miniere, în sensul că este echipament în magazie. Este adevărat, spune Popescu, care susține că sunt mineri care nu primesc echipament pentru că șefii se gândesc că aceștia vor ieși la pensie în scurt timp.

Ion Popescu a făcut un tabel în care-i va trece pe minerii de la Jilț Sud care n-au primit echipament individual de protecție. Sindicalistul amenință că, dacă administrația nu va lua măsuri, va sesiza Inspectoratul Teritorial de Muncă.

Vizualizări: 2,063

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: