antiVirale

A murit Gina Lollobrigida. Actriţa italiană s-a iubit cu Fidel Castro

Actriţa italiană Gina Lollobrigida a murit la vârsta de 95 de ani, a anunțat luni agenţia de presă ANSA, citată de Reuters.

 Gina Lollobrigida a dobândit celebritatea în anii 1950, devenind un sex-simbol din regiunea mediteraneeană.

 În septembrie 2022, vedeta şi-a rupt femurul în urma unei căzături la domiciliu şi a avut nevoie de operaţie. A fost supusă unei intervenții într-un spital din Roma, în pofida vârstei sale înaintate şi a problemelor cardiace.

 
Gina Lollobrigida este una dintre cele mai cunoscute actriţe din Italia în anii '50 şi '60, fiind descrisă chiar drept „cea mai frumoasă femeie din lume".

 Apogeul cariera ei cinematografice a fost în anii 1950, cu cele mai faimoase filme ale ei, între care "Beat the Devil" (1952) şi "The Hunchback of Notre Dame" (1956).

Ea a apărut în filme alături de mari vedete de la Hollywood. După cariera sa în faţa camerei de filmat, Lollobrigida s-a dedicat fotografiei şi sculpturii. În ultimii ani, vedeta s-a aflat în centrul unei dispute de familie, iar un judecător i-a atribuit un tutore. În pofida acestor piedici, Lollobrigida  și-a anunțat  candidatura pentru Parlament la alegerile legislative din septembrie.

Lollobrigida a avut o relaţie de dragoste cu Fidel Castro. Am petrecut 12 zile împreună. Nu m-a interesat deloc ca lider politic, ci doar ca bărbat. Şi-a dat şi el seama că nu m-am dus până la el ca să îl atac, aşa că m-a acceptat…”, a declarat diva italiană într-un interviu rar.

 

Vizualizări: 743

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din antiVirale:

Citește și: