Social

A murit după două ore de așteptat la Urgențe

O femeie de 49 de ani, transportată de ambulanță la UPU Focșani, a așteptat două ore să primească un pat. La scurt timp după ce a fost preluată de un medic, pacienta a decedat. 

„Pacienta a fost adusă joi la UPU de către ambulanță, la ora 18.00.  Evaluarea făcută de către asistentul de pe ambulanță evidențiază funcții vitale normale: pacienta conștientă, cooperantă, tensiune arterială în limite normale, afebrilă.  Ajunsă în UPU, pacienta a fost preluată de către asistentul de triaj. Din anamneza făcută de către asistentul de triaj reiese că pacienta declara parestezii, amețeli, greață și vărsături”, se arată într-un comunicat al spitalului.  

Abia după două ore s-a eliberat un pat și pacienta a fost preluată de către medicul de gardă.

„La aproximativ jumătate de oră, pacienta intră în stop cardio-respirator. Se începe de urgență resuscitarea, însă fără răspuns. La nivelul spitalului s-a constituit o comisie care va verifica dacă în cazul de față au fost respectate toate procedurile și protocoalele medicale”, anunță spitalul.

Luna trecută s-a început cercetarea penală a trei medici de la Spitalul Judeţean Focşani, după ce o adolescentă de 17 ani a murit din cauza unor complicaţii apărute în urma unei nașteri prin cezariană.

Vizualizări: 3,910

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Social:

Citește și: