Social

ATV-uri noi pentru jandarmii montani

Inspectoratul de Jandarmi Județean ,,Tudor Vladimirescu” Gorj a achiziționat și dotat posturile de jandarmi montane Rânca, Runcu și Tismana cu trei ATV-uri pentru a fi utilizate pe traseele montane din responsabilitatea județului Gorj. 

Jandarmii montani gorjeni vor utiliza aceste ATV-uri în zonele montane arondate, în timpul acțiunilor de patrulare sau la solicitările SNUAU 112 de căutare şi salvare a persoanelor care se rătăcesc în munţi şi care se află în situaţii limită. În decursul timpului jandarmii montani gorjeni au fost solicitați în repetate rânduri să ajute persoanele blocate cu diferite autovehicule în zone montane greu accesibile.

Posturile de jandarmi montane Runcu și Tismana sunt dotate cu autoturisme de teren Dacia Duster 4x4, iar cel din Rânca are în uz Dacia Duster 4x4, Dacia Duster cu șenile și un snowmobil, iar aceste ATV-uri vor contribui la creșterea mobilității structurilor montane de jandarmi pentru a se interveni în sprijinul turiștilor, anunță Inspectoratul de Jandarmi Județean Gorj.

ATV-urile Segway 4x4 sunt dotate cu troliu electric, sisteme acustice și luminoase, precum și căști pentru protecția efectivelor și se pot deplasa pe toate drumurile inclusiv pe traseele greu accesibile din zonele montane.

Vizualizări: 453

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Social:

Citește și: