Social

Al patrulea deces în accidentul produs de un gorjean

Accidentul produs acum câteva zile de un șofer de 63 de ani, din Gorj, s-a soldat cu patru decese. Trei persoane și-au găsit sfârșitul, duminică seara, pe o șosea din județul Sibiu, fiind vorba de o familie de spanioli, mamă, tată și fiică. Scăpase mezina familiei, o fată de 15 ani, dar din păcate și aceasta a murit la spital.

Organele adolescentei au fost donate pentru a salva alte vieți. „Pacienta, în vârstă de 15 de ani, a fost internată în data de 4 decembrie, în stare critică (intubată), fiind politraumatizată în urma unui accident rutier. Din nefericire, traumatismele incompatibile cu viața au dus la diagnosticul de moarte cerebrală, pacienta devenind astfel potențial donator de organe. Ca urmare, echipa medicilor din Secția Clinică Anestezie Terapie Intensivă implicată în procesul de donare, s-a mobilizat cu rapiditate și a demarat procedurile legale în vederea prelevării sub coordonarea medicului șef al Secției, conf.univ.dr. Mihai Sava care are calitatea de „key donation person”, identifică potențialii donatori și are rolul de menținere a organelor în condiții optime în vederea prelevării. Un rol esențial în derularea procesului au avut dr. Alina Bereanu - medic primar ATI, locțiitorul coordonatorului local de transplant și dr. Ioana Codru, medic primar ATI., care are la rândul său calitatea de locțiitor al „key donation person” în cadrul programului. Acordul pentru donare a fost obținut de la familia pacientei de către dr. Tiberiu Toabeş, coordonatorul local de transplant, sprijinit în discuțiile cu familia de către dr. Raluca Drăgulescu, medic specialist ATI. După obținerea acordului, au fost demarate cu rapiditate procedurile necesare prelevării, luându-se legătura cu centrele de transplant şi echipele de recoltare”, au transmis reprezentanții Spitalului Clinic Județean de Urgență Sibiu.  

Familia Rodríguez venise în România pentru a-și vizita fiica cea mare, Alicia, în vârstă de 21 de ani, care învăța la Sibiu pentru a deveni profesoară la Universitatea din Las Palmas de Gran Canaria (ULPGC).

Presa spaniolă scrie că familia a închiriat o mașină, deși intenția era să călătorească prin România cu trenul.

Duminică, o mașină care circula spre Sibiu a intrat pe contrasens și în urma impactului părinții au murit pe loc, iar fiica cea mare a murit la Spital. Tot la Spitalul din Sibiu a fost dusă și Cristina, dar în stare critică, intubată, la ATI. Aici s-a constatat moartea cerebrală și s-a cerut acord pentru prelevarea de organe.

Vizualizări: 9,963

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Social:

Citește și: