Eveniment

A cerut 15.000 de lei pentru doi stejari seculari

O femeie din comuna gorjeană Dragotești a fost despăgubită cu aproape 3.500 de lei pentru doi stejari seculari. Suma cerută de ea a fost mult mai mare.

Bărbatul este acuzat că a tăiat doi stejari seculari de pe proprietatea femeii. Aceasta a cerut restituirea masei lemnoase sau contravaloarea, pe care a apreciat-o la 15 mii de lei.

Femeia s-a adresat instanţei solicitând “obligarea pârâtului la restituirea masei lemnoase, atât cantitativ cât și calitativ, tăiată din proprietatea reclamantei sau, în cazul în care pârâtul nu dorește să înapoieze această masă lemnoasă, să fie obligat la plata sumei de 15000 lei, sumă ce reprezintă valoarea celor doi stejari seculari , de peste 100 de ani, pe care pârâtul i-a vândut la prețul de furnir pentru o valoare mult mai mare”. 

În 2019, în aceeași speță, femeia a făcut și plângere penală, dar dosarul a fost închis, pentru că din cercetări a rezultat că terenurile se învecinează, iar stejarii au fost marcați de organele silvice, fiind vorba de o eroare, nu de un furt.

În final, după ani de anchete și procese, femeia s-a ales cu suma de aproape 3.500 de lei pentru cei doi stejari și probabil cu sentimentul că nu i s-a făcut dreptate.

Vizualizări: 1,344

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: