Eveniment

S-a urcat beat la volan, să meargă la altă băută

Un bărbat a fost condamnat în primă instanță la un an și cinci luni de închisoare, cu suspendare, pentru că s-a urcat băut la volan. Sentința Judecătoriei Târgu Jiu din 3 martie nu este definitivă.

Fapta a avut loc în august 2021. Bărbatul circula pe DN66, cu intenția de a ajunge la un restaurant din Defileul Jiului. Asta după ce consumase acasă băuturi alcoolice.

“În timp ce conducea pe drumul național 66 de pe Defileul Jiului, într-o curbă la stânga, a pierdut controlul direcției de mers și a părăsit partea carosabilă, pătrunzând în șanțul de pe partea dreaptă”, se arată în rechizitoriu.

Polițiștii au fost chemați la fața locului. “Întrucât conducătorul auto prezenta halenă alcoolică, acesta a fost testat cu aparatul etilotest marca Drager, iar potrivit bonului cu rezultatul testării inculpatului cu aparatul etilotest, acesta a indicat o concentrație alcoolică de 0,64 mg/l alcool în aerul expirat. De asemenea, potrivit buletinului de analiză toxicologică nr. 811/1623 și nr. 812/1624 emis de Serviciul de Medicină Legală Gorj din data de 17.08.2021, inculpatul avea o îmbibație alcoolică de 1,81 g/l alcool pur în sânge la prima probă de recoltare și 1,68 g/l alcool pur în sânge la cea de-a două probă de recoltare”, mai arată documentul de la instanță.

Șoferul este din Petroșani și va rămâne sub supravegherea autorităților timp de trei ani, dacă sentința va rămâne definitivă.

Vizualizări: 1,532

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: