Eveniment

A aflat de un viol și a tăcut

O femeie din comuna gorjeană Bâlteni a scăpat în această săptămână de un dosar de mărturie mincinoasă, dar fapta pe care a făcut-o ar trebui să o bântuie toată viața.

Femeia a aflat, în 2017, de la fetița concubinului ei că a fost constrânsă de patru ori să întrețină acte sexuale cu propriul tată. În loc să meargă la Poliție, femeia a ales să îl părăsească pe individ.

Fetița a găsit o cale de a-și face cunoscut chinul, iar tatăl abuzator a fost condamnat, în anul 2018, pentru viol. Pedeapsa a fost de opt ani de închisoare.

Când a aflat că este acuzat de viol, bărbatul și-a contactat fosta concubină și a convins-o să declare că nu a avut nicio discuție cu cea mică pe tema abuzurilor la care era supusă. Femeia așa a făcut, gest greu de calificat. Doar că discuțiile telefonice dintre cei doi au fost interceptate, iar femeia a fost nevoită să recunoască adevărul.

S-a ales cu dosar penal pentru mărturie mincinoasă, dosar închis zilele trecute, după ce anchetatorii au constatat că femeia nu avea minime cunoștințe juridice și nu a înțeles consecințele faptelor sale. Mai mult, individul o speriase că va ajunge și ea la pușcărie dacă va declara că a știut și nu a spus nimic, ceea ce, de altfel, ar fi normal să se întâmple.

 

Vizualizări: 2,314

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: