Eveniment

Accident mortal la Cariera Roșia

Un sudor a murit într-un accident care a avut loc la Cariera Roșia în urmă cu puțin timp. Este vorba despre Stoica Nicușor, în vârstă de 42 de ani din Valea cu Apă. Bărbatul lucra aici de 3 ani.

În urma incidentului, o ședință a comisiei de negociere de la CEO a fost întreruptă. Revenim cu amanunte.

"În urmă cu puțin timp, polițiști din cadrul Poliției Orașului Rovinari au fost sesizați cu privire la producerea un accident mortal în Cariera Roșia, în proximitatea orașului Rovinari. Victima ar fi un bărbat, de 35 de ani, care ar fi efectuat operațiuni de reparare a unui excavator. În acest moment, polițiștii sunt la fața locului pentru efectuarea de cercetări"

Surse de la fața locului au confirmat faptul că tragedia a survenit în urma unei intervenții de reparație la un excavator, victima fiind surprinsă în momentul în care deserventul a pornit utilajul. 

Actualizare - ITM Gorj a emis un punct de vedere: „În urma evenimentului de muncă produs astăzi, 20.10.2023, în jurul orelor 11:20, în perimetrul UMC Roșia-Peșteana, sector Roșia, un bărbat, în vârstă de 42 ani, sudor, în timp ce efectua lucrări la Excavatorul E 2000-03 ce se afla în revizie lunară, a fost accidentat mortal.

Ca urmare a acestui eveniment, Inspectoratul Teritorial de Muncă Gorj a deschis dosar de cercetare a evenimentului în vederea stabilirii împrejurărilor și cauzelor care au condus la producerea evenimentului, precum și stabilirea reglementărilor legale încălcate, a răspunderilor și a măsurilor ce se impun a fi luate pentru prevenirea producerii altor evenimente similare și, respectiv, determinarea caracterului accidentului. 

La fața locului s-au prezentat, imediat după producerea evenimentului, doi inspectori de muncă din cadrul Compartimentului Control Securitate și Sănătate în Muncă în vederea efectuării cercetării inițiale“.

Vizualizări: 30,519

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: