Social

Orașul Novaci va avea un „centru de intervenție” după modelul francezilor

Administrația publică din orașul Novaci va construi un centru unic în județul Gorj, o clădire în care vor funcționa Inspectoratul pentru Situații de Urgență, Jandarmeria și Ambulanța. Proiectul a fost finanțat cu bani de la Compania Națională de Investiții și, promit autoritățile locale, va fi dat în folosință peste doar câteva luni.

Ideea unui centru în care să funcționeze toate cele trei servicii are un scop clar: intervenții prompte la solicitările venite din partea cetățenilor.

„Eu am ținut foarte mult la acest proiect. Este în execuție și sper ca anul viitor să fie finalizat și să fie un exemplu pentru mulți. Am făcut foarte multe analize privind siguranța și modul de intervenție al acestor structuri. Uneori este vorba despre secunde, în cazul unui accident, de exemplu. Dacă nu intervin simultam și într-un timp cât mai scurt, degeaba mai intervin. Acel centru oferă această posibilitate. El va avea toate dotările necesare, din partea noastră, iar cele trei structuri vor veni și ele cu dotările pe parte de intervenție”, a declarat primarul orașului Novaci, Dumitru Leuștean.

În momentul de față, atât ISU, cât și Ambulanța au sedii necorespunzătoare, iar noul sediu va oferi angajaților posibilitatea de a-și desfășura activitate într-o clădire nouă și modernă. Modelul după care a fost creat acest centru comun provine din Franța.

Vizualizări: 1,192

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Social:

Citește și: