Ultima oră

Zi liberă plătită pentru cei care fac cursuri de prim ajutor

Pentru a-i încuraja pe români să învețe să acorde primul ajutor au fost inițiate două proiecte de lege iar unul dintre ele prevede că se va acorda o zi liberă celor care participă la cursuri de acest gen.

După ce o fată de 14 ani din județul Cluj s-a înecat cu un jeleu și a murit la câteva zile, s-au inițiat proiecte de legi care să-i convingă pe români să învețe să acorde primul ajutor. Ca să facă un astfel de curs, angajații ar primi o zi liberă plătită. În plus, deputații și-ar dori ca și profesorii să fie pregătiți în caz de urgențe, iar ei să-i instruiască mai departe și pe elevi.

România este pe ultimul loc în clasament, în Europa, la numărul de persoane care știu să acorde primul ajutor pentru că doar 20 la sută dintre români știu ce trebuie să facă într-o situație în care sunt nevoiți să acorde primul ajutor.

La Senat au fost depuse două inițiative legislative dintre care una vizează unitățile de învățământ și prevede ca, mai întâi să fie formați dascălii și cadrele medicale din școli, care la rândul lor să îi instruiască pe elevi. Cealaltă este orientată către angajați și se propune acordarea unei zile libere celor care vor urma un curs de prim ajutor. 

Un curs de prim ajutor de bază costă aproximativ 200 de lei și durează aproximativ 8 ore.

Vizualizări: 483

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Ultima oră:

Citește și: