Eveniment

Zeci de șoferi au rămas pietoni din cauza vitezei

Peste 400 de amenzi au aplicat polițiștii gorjeni, în perioada 4-6 martie, în urma unei acțiuni pe raza județului Gorj care a avut ca scop creșterea gradului de disciplină rutieră. Oamenii legii au pus accent deosebit pe încălcarea regimului legal de viteză, depășire și conducerea autovehiculelor de către persoane aflate sub influența băuturilor alcoolice. ”Din totalul de 436  de sancțiuni, 240 au fost aplicate pentru depășirea regimului legal de viteză, fiind cea mai comuna contravenție comisă de conducătorii auto pentru această perioadă”, a transmis Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) Gorj.

 

Pentru neregulile constatate în trafic, polițiștii gorjeni au aplicat sancțiuni contravenționale în valoare  de peste 34.800 lei. Tot cu ocazia acestei acțiuni, oamenii legii au constatat și trei infracțiuni la regimul rutier. Și indisciplina pietonilor, bicicliștilor și căruțașilor a fost sancționată de polițiști, fiind aplicate peste 39 de amenzi pentru abaterile comise. 

 

Mulți șoferi au rămas fără permis din cauza vitezei excesive. ”În cadrul acțiunilor, polițiștii au reținut 72 de permise auto, cele mai multe pentru depășirea regimului legal de viteză (67)”, a mai transmis IPJ Gorj. 

Totodată, polițiștii gorjeni au retras și 12 de certificate de înmatriculare.

 

Conform IPJ Gorj, principalele cauze generatoare de accidente rutiere grave, produse pe raza judeţului Gorj sunt: viteza neadaptată la condiţiile de drum, indisciplina pietonală, abateri comise de bicicliști, conducerea sub influența băuturilor alcoolice, dar și neacordarea priorității de trecere pentru pietoni.  

 

Vizualizări: 1,891

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: