Politică

Progresiștii jubilează, investițiile hidro de pe Jiu, blocate din nou!

Comisia Europeană a respins investițiile propuse de România în Planul REPowerEU, care trebuia să aducă investiții de 1,4 miliarde de euro și prin care ar fi trebuit finalizate, printre altele, investițiile hidroenergetice de pe Jiu.

Cei care jubilează la această veste sunt oamenii lui Dacian Cioloș, care au fost în USR - PLUS și acum sunt în REPER.

”Într-o totală lipsă de transparență și pe repede înainte, guvernul a cerut finanțare pentru proiecte venite pe filieră de partid, precum: investiții ineficiente pe lacuri aflate în fiefurile PSD-PNL din Oltenia sau pe canalele de irigații din Brăila pentru a servi clientela locală sau investiții ale companiilor de stat, inclusiv cele care au fost exceptate de impact de mediu într-un mod abuziv. Ca răspuns, Comisia Europeană a respins aceste propuneri politice ale guvernului pentru RePowerEU și a a aprobat doar investițiile legate de eficiență energetică și care ajută gospodăriile și antreprenorii să își reducă facturile – adică exact ce am transmis împreună cu Partidul REPER ca soluții”, a comentat europarlamentarul Dragoș Pâslaru.

Este încă o investiție în energie blocată de progresiști, păcat că sunt mineri și energeticieni care nu își dau seama de teatrul pe care îl joacă useriștii locali când vine vorba de termocentralele din Gorj.

Vizualizări: 1,087

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: