Social

Zeci de gorjeni au vrut să-și pună capăt zilelor

Aproximativ 30 de cazuri de tentativă de suicid au fost înregistrate la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean din Târgu Jiu de la începutul anului până în prezent. Conform unor date prezentate de reprezentanții unității spitalicești, în ultimii cinci au avut loc peste 370 de tentative de suicid, din care 62 de cazuri în 2020 și alte  aproximativ 60 anul trecut.

 

Medicii îi îndeamnă pe cei care au astfel de gânduri să discute despre problemele lor cu rudele, dar mai ales cu specialiștii în domeniu. De asemenea, îi sfătuiesc să desfășoare activitățile obișnuite care le fac plăcere, precum sportul, plimbările sau lectura.

               

”În această situație, sfatul specialistului pentru o persoană cu asemenea gânduri este să discute cu cineva despre ele, despre cum se manifestă, despre nivelul disconfortului pe care îl creează, despre cum apar și cum dispar. Trebuie să eliminăm tabu-ul de a evita asemenea discuții, de a le ascunde de teama de a fi judecat sau desconsiderat. Acest cineva, dispus să asculte în asemenea situații poate fi o persoană din familie sau un specialist în sănătate mentală. Nu pot decât sa încurajez o astfel de persoană să apeleze la conversații telefonice cu un specialist prin telverde”, a spus doctorul Costin Rovența, medic primar psihiatrie.

Vizualizări: 1,957

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Social:

Citește și: