Politică

Weber către Plaveți: Vorbim degeaba?

Președintele PSD Gorj, deputatul Mihai Weber, se întreabă de ce nu inițiază nimeni o rediscutare a planului de restructurare a Complexului Energetic Oltenia, în ceea ce privește termenele de închidere a perimetrelor miniere și grupurilor energetice pe cărbune.

“Lucrurile stagnează și nu înțeleg de ce. Avem în momentul de față un președinte al Directoratului, numit de domnul ministru al Energiei, Virgil Popescu. Domnul Virgil Popescu este într-o relație foarte apropiată cu președintele PNL Gorj, cu domnul Iordache. Sunt, practic, lipiți ca marca de scrisoare. Nu înțeleg de ce nu se discută, de ce nu se abordează acest subiect”, a spus Mihai Weber la Radio Infinit.

Dan Iulius Plaveți a anunțat că va pune în aplicare planul de restructurare a Complexului Energetic Oltenia, așa cum este, ceea ce înseamnă închiderea a peste 80% din capacitățile pe cărbune până în 2026. “Asta înseamnă că acele capacități pe cărbune se vor închide. Vorbim degeaba?” întreabă deputatul Mihai Weber.

Social-democratul susține că Parlamentul European a votat un mecanism prin care se poate rediscuta orice angajament luat.

Vizualizări: 3,027

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: