Politică

Lecția de cinism a lui Adrian Solomon

Nu știu ce fumează unii în Parlament, dar cert este că sunt rupți complet de realitate. 

Adrian Solomon, deputat PSD, a ținut un fel de discurs în Comisia de Muncă, la fel de distrugător pentru PSD, pe cât a fost tâmpenia aia a useristului Berbeceanu, care a venit el să închidă cariera Roșia, când Miruță se prefăcea atât de bine că vrea să salveze mineritul.

Cinismul lui Solomon din Parlament este greu de egalat. Vă prezentăm numai câteva pasaje, că nu vrem să vomite lumea pe tastatură.

“Eu cred că acolo (n.r. - în minerit) sunt și oameni zdraveni. Minerul nu e o mâță amețită, care e și bolnavă și care stă să moară. Minerul e un om care muncește cu târnăcopul, cu lopata, cu toate utilajele alea”, a spus Solomon. Pesedistul Solomon. Ca să înțelegem, printre mineri mai sunt și oameni sănătoși, cum să îi pensionezi doar că alții mor cu zecile în fiecare an? Minerul muncește, ce să caute la pensie la 52 de ani? Doar mâțele amețite din politică au acest drept.

Ia să vedem, ce a mai spus Solomon: “Eu nu cred că cei care stau acum, cerându-ne nouă să rezolvăm problema prin pensionare, și-ar dori toți să iasă la pensie, pentru că la pensie au o singură ieșire...”. Deci, după mintea lui Solomon, minerii nici nu ar vrea să se pensioneze, că aia ar însemna că urmează moartea. Nu este mai bine să moară la serviciu, în slujba țării?

Înțelegem de la Solomon că problema reală este aceea minerii nu au făcut destule cursuri, ca să aibă de muncă și după ce se închide CEO. “Problema este că după ce l-ai ținut o perioadă îndelungată în aceeași meserie, nu i-ai făcut niciun curs de reconversie, nu i-ai dat posibilitatea să se ducă în altă parte să se angajeze”, a mai spus Solomon.

Nu știu dacă ați urmărit ce fac parlamentarii când nu mai sunt parlamentari. Pentru că nici ei nu au cursuri de reconversie profesională, intră în depresie. Nu își revin decât atunci când partidul îi bagă în cinci-șase consilii de supraveghere, administrație și așa mai departe. Dacă le pui în față lista cu locuri de muncă de la AJOFM, tâmpesc.

 

Vizualizări: 1,845

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: