Politică

Ministrul Boloș confirmă: Pierdem bani din PNRR dacă grupurile nu intră în conservare

Autoritățile confirmă ceea ce Sabotorii a scris încă de acum două săptămâni, și anume că banii din PNRR sunt condiționați de Comisia Europeană de închiderea grupurilor energetice 3 Rovinari și 7 Turceni de la Complexul Energetic Oltenia.

Liderii sindicali și salariați simpli din companie au spus răspicat, în mai multe rânduri, că această conservare impusă de Comisie înseamnă de fapt închidere.

Marcel Boloș, ministrul Fondurilor Europene, a confirmat că europenii impun asta: „În cazul în care nu le trecem în conservare, este posibil să avem doar partea de plata parțială a sumelor din cererea de plată numărul doi, dar aici trebuie judecată problema cu toate cărțile pe masă”.

Cristian Ghinea, fost ministru al Fondurilor Europene, cel care a întocmit acest PNRR ticălos, care scoate Gorjul de pe harta economică a României, este primul care a jubilat: „În loc să luăm 2,6 miliarde, cât era tranşa a doua, vom lua mai puţin. Cu cât mai puţin, asta urmează să vedem, dar simplul fapt că vom lua mai puţin este un prim eşec al Guvernului român".

Sunt peste 11.000 de oameni care încă lucrează la Complexul Energetic Oltenia, dar cantitatea de energie livrată a scăzut de la 1.700 de megawaţi pe lună, media anilor trecuţi, la 600 de megawaţi, în februarie. 

Cei 3,2 miliarde de euro, reprezentând a doua plată din fondurile PNRR, erau programaţi să ajungă la Bucureşti în luna ianuarie. Aceste întârzieri au loc în contextul în care politicienii recunosc că pentru a primi a treia tranșă, în toamnă, vor fi condiţii chiar mai greu de îndeplinit. 

Vizualizări: 3,440

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: