La modă

Vrei să redecorezi? Iată câteva sfaturi

Cu toții ne dorim o casă care să reflecte personalitatea noastră și în care să ne simțim confortabil. Asta înseamnă să ne înconjurăm de obiecte care ne plac, să avem o lumină bună, iar culorile să se potrivească.

Un pas important în amenajarea interioară îl reprezintă alegerea unei palete de culori adecvate. În general, cromatica de ansamblu se stabilește în funcție de nuanța pereților. Ca să te ghidezi în alegerile tale este indicat să alegi o paletă de trei culori: una pentru pereți, a doua pentru obiectele mari și a treia pentru accesoriile mici folosite ca accent. De pildă, dacă îți dorești să obții impresia de spațiu mărit poți utiliza pentru pereți culori deschise, neutre – alb, crem, albastru deschis.

Când alegi mobila, măsoară cu atenție fiecare încăpere, dar ține cont și de cât de circulat este fiecare loc.

Sunt multe stiluri de a decora o casă, poți alege între decorul clasic, minimalist, scandinav, industrial ori urban. Sau poate îți face cu ochiul amenajarea shabby chic. Citește despre fiecare și vezi ce te inspiră. Obiectele de artă, cele decorative sau plantele vin să completeze fiecare cameră.

Specialiștii în amenajări interioare propun două opțiuni pentru aranjarea fotoliilor și a canapelelor în living, respectiv în formă de U și H. Având în vedere faptul că în această cameră se adună întreaga familie sau sunt primiți musafirii, spațiul trebuie să transmită intimitate și să încurajeze conversațiile. 

Când redecorezi, creează oportunități pentru a lăsa soarele să pătrundă în locuința ta. Cu cât ferestrele sunt mai mari cu atât decorul va fi mai frumos, dar ai grijă să nu le acoperi cu perdele și draperii din materiale opace, foarte groase.

Vizualizări: 756

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din La modă:

Citește și: