La modă

Lucrări pe care trebuie să le faci acum în grădină

Dacă ai grădină, ești un norocos, mai ales în această perioadă de pandemie. Plantele încep să înmugurească și apoi să înflorească, iar grădina ta poate fi un loc relaxare și reîncărcare cu energia de care ai nevoie.

Este important ce face natura pentru asta, dar trebuie să dăm fiecare dintre noi o mână de ajutor. Pământul are nevoie de aer pentru a le permite plantelor să crească și să se dezvolte. Acum este indicat să procedezi la îndepărtarea vegetației, a frunzelor moarte rămase din toamna trecută și a resturilor de orice fel. Operațiunea trebuie efectuată primăvara devreme, deoarece solul este încă moale și umed, iar curățarea lui mult mai ușoară.

Buruienile trebuie eliminate cu atenție, cu tot cu rădăcini, pentru a nu le mai permite creșterea și proliferarea în detrimentul florilor pe care le plantezi.

După ce ați curățat terenul, poți trece la fertilizarea acestuia, preferabil cu îngrășăminte organice, nu chimice. Poți face chiar un test al stratului de sol pentru a vedea ce substanțe sunt deficitare.

După pregătirea temeinică a solului, poți trece la plantare primului val de flori, arbuști sau pomi care se pretează la sădire timpurie. 

Bulbii de flori și alte plante perene pot fi plantate cel mai ușor, având nevoie doar de simpla introducere în sol cu ajutorul unor unelte la distanțe potrivite una de alta. Ai grijă să modelezi un mic val de pământ în jurul locului de sădire care va avea rolul de a menține apa și umiditatea după irigare o perioadă mai lungă de timp și astfel nu va fi nevoie să uzi foarte abundent și să saturezi solul cu apă.

În final, nu ar trebui să uiți de amenajarea unui loc numai al tău, în mijlocul grădinii, unde să te poți bucura pe parcursul sezonului cald de frumusețea naturii. Un foișor în care să te întâlnești cu prietenii sau un șezlog în care să stai pentru a lectura o carte sunt doar câteva lucruri pe care le poți face. Un leagăn pentru copii ar fi binevenit, pentru că legătura cu natura trebuie creată de timpuriu.

Vizualizări: 810

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din La modă:

Citește și: