La modă

Cum poți afla care sunt alimentele la care ai alergie

O alergie se produce când sistemul de apărare al organismului reacționează exagerat la o anumita substanță, considerând-o un intrus. Organismul eliberează substanţe chimice numite histamine, care cauzează inflamaţie, atunci când când vorbim de o alergie alimentară.

Alergiile sunt mult mai întâlnite la vârste fragede. Cele mai întâlnite alimente care provoacă alergii sunt următoarele: ouăle, laptele, arahidele, alunele de pădure, peştele, fructele de mare, grâul şi soia.

Ca să poţi să îţi dai seama că ai alergie la un aliment trebuie să ai în vedere următoarele lucruri. Istoricul familial, dacă cineva din familia ta prezintă alergie la un aliment şi tu eşti predispus să faci alergie. Aveţi un risc crescut de alergii alimentare dacă astmul, eczema, urticaria sunt comune în familia dumneavoastră.

Dacă eşti deja alergic la un aliment, riscul creşte să devii alergic la un al doilea. Pe măsură ce îmbătrâniţi, sistemul digestiv se maturizează şi corpul dumneavoastră este mai puțin probabil să absoarbă alimente care declanşează alergii.

Vizualizări: 551

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din La modă:

Citește și: