La modă

Maşină nouă sau second-hand? Ce alegem!

O maşină este un bun care se devalorizează rapid, 50% în primii trei ani. Atunci când avem de ales între un autoturism nou sau unul second-hand, trebuie să ţinem cont de mai multe lucruri.

Cumpărarea unei maşini noi o poţi face atunci când intenţionezi să o foloseşti pentru o perioadă lungă de timp şi când pui preţ mare pe noile tehnologii. La o maşină nouă, teoretic, proprietarul nu va avea costuri pentru defecțiuni și nici consum mare. La o maşină nouă ai pierdut din start jumătate din bani în trei ani, chiar dacă o țineți în garaj.

Atunci când vorbim de mașinile second, privim preţul mult mai mic, dar pe lângă asta ea ofertă mai multe facilităţi. Varietatea maşinilor second-hand este mult mai mare. Să spunem că beneficiaţi de un buget de 8.000 de €, variantele propuse pentru o maşină nouă ar fi mult mai mici, faţă de cele second. Într-adevăr, la o maşină folosită trebuie să aloci de la început un mic buget pentru schimburile necesare.

Motorizările şi dotările care de obicei sunt disponibile la gamele scumpe sunt accesibile oricui. O mașină premium de lux cu piele, sisteme de confort și siguranță, care cândva costa noua peste 40.000 de €, o poţi găsi la 8 - 9.000 € pe piaţa second-hand.

Vizualizări: 635

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din La modă:

Citește și: