Social

Vouchere pentru persoanele cu dizabilități

Persoanele cu dizabilități din Gorj și nu numai pot beneficia de vouchere pentru achiziționarea dispozitivelor asistive corespunzătoare nevoilor medicale. Acestea sunt acordate în cadrul unui proiect al Autoritatății Naționale pentru Drepturile Persoanelor cu Dizabilități, Copii și Adopții (ANDPCA), în parteneriat cu Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă (ANOFM), care se derulează până în vara anului 2023.

 

Prin activitățile desfășurate în cadrul proiectului ”Facilitarea Inserției pe Piața Muncii a Persoanelor cu Dizabilități” se urmărește ca un număr de 7.000 de persoane cu dizabilități, șomeri și persoane inactive, persoane aflate în căutarea unui loc de muncă, să poată beneficia de vouchere pentru achiziționarea dispozitivelor asistive. ”Dintre rezultatele obținute în cadrul proiectului, la AJOFM Gorj, până la data de 31.03.2022, precizăm faptul că un număr de 47 de persoane au fost incluse în grupul țintă al proiectului. Dintre acestea, 11 de persoane au fost încadrate pe piața muncii, pentru 7 persoane s-au încheiat convenții prin intermediul proiectului, și s-au acordat 13 vouchere și 32 persoane au fost informate și sunt potențiali beneficiari ai oportunităților din cadrul proiectului”, au transmis reprezentanții Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) Gorj.                                                                                            

 

Astfel, printre altele, pot fi achiziționate cititoare şi bastoane inteligente pentru nevăzători, tehnologii asistive pentru persoane cu mobilitate redusă: proteze pentru membrele superioare și inferioare, fotolii rulante, elevatoare, proteze audio, diverse instrumente ajutătoare pentru scriere sau desen, precum şi instrumente manipulatoare robotizate.

 

Pentru a fi incluși în grupul țintă, solicitanții trebuie să îndeplinească anumite condiții. Sunt eligibile persoanele șomere sau persoane inactive, persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă care dovedesc că îndeplinesc condițiile legii privind protecția drepturilor persoanelor cu handicap. De asemenea, trebuie să aibă vârsta cuprinsă între 18 și 65 de ani, să fie apte de muncă sau apte de muncă parțial. Persoanele interesate pot cere informații la sediul AJOFM Gorj din Târgu Jiu. 

 

Vizualizări: 1,046

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Social:

Citește și: