Eveniment

A blocat mașina pe linia ferată. Ce a urmat!

Un gorjean a fost condamnat zilele trecute la Judecătoria Motru pentru săvârşirea infracţiunilor de distrugerea sau semnalizarea falsă. Concret, acesta a vrut să traverseze cu mașina o linie ferată, printr-un loc nemarcat, rămânând cu autoturismul blocat pe șine. Este linia ferată pe care este transportat cărbunele din zona Motru la Termocentrala Turceni. 

“În actul de sesizare a instanţei s-a reţinut, în esență că, în seara zilei de 11.09.2022, inculpatul a efectuat o manevră de traversare a liniei de cale ferată cu autoturismul marca Nissan Patrol, printr-un loc nepermis şi neamenajat pentru această traversare, a prevăzut că poate să pună în pericol siguranţa trenurilor care transportă marfă pe calea ferată respectivă, nu a urmărit acest rezultat de pericol, dar a acceptat posibilitatea producerii lui”, se arată în documentul de la instanță. 

Noroc cu mecanicul de tren, care a fost vigilent și a evitat un accident, deși se lăsase seara. “Dinspre Stația CF Turceni către Stația CF Drăgotești, pe calea ferată se deplasa trenul de marfă nr. 64221, dinspre Stația CF Turceni către Stația CF Drăgotești. În momentul în care trenul de marfă a ajuns în apropierea autoturismului ce era staţionat în gabaritul liniei de cale ferată, mecanicii de locomotivă au observat acest autoturism, motiv pentru care au acţionat semnale acustice de avertizare şi au procedat la frânarea de urgență a trenului, pentru evitarea tamponării, trenul de marfă oprindu-se la o distanță de aproximativ 50-60 metri de autoturism. În continuare, mecanicul pe locomotiva trenului a apelat SNUAU 112, iar ulterior, după aproximativ 20 minute, la fața locului au sosit mai multe echipaje de poliție, pompieri și angajați CFR din cadrul Districtului Linii Turceni. În urma intervenţiei angajaţilor ISU Gorj, autoturismul a fost scos din gabaritul liniei de cale ferată iar, iar după efectuarea probei de continuitate la instalațiile trenului, de către mecanicul ajutor, în jurul orei 00.00, trenul și-a continuat deplasarea până la Halta de Mișcare Drăgotești”, mai arată sursa citată.

Ancheta a arătat că, după ce a trecut cu partea din față a autoturismului, peste prima șina, autoturismul a derapat între șinele de cale ferată, iar roțile nu au mai avut aderență, pentru a continua traversarea liniei de cale ferată.

Șoferul a explicat că mergea pe un drum agricol care s-a înfundat într-o grădină și, pentru că nu a găsit altă cale, a ales să treacă peste calea ferată. Avea antecedente penale, astfel că a primit o condamnare de un an și jumătate de închisoare, cu suspendare. Sentința Judecătoriei Motru din 10 aprilie nu este definitivă.

Vizualizări: 919

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: