Actualitate

Vin banii pentru noile investiții ale CE Oltenia

Complexul Energetic Oltenia anunță că Ministerul Energiei a semnat contractele de finanțare pentru dezvoltarea a patru parcuri fotovoltaice cu o capacitate cumulată de cca. 455 MW, pe care le va realiza în parteneriat cu OMV Petrom.

De asemenea, au fost semnate contractele de finanțare pentru dezvoltarea a  patru parcuri fotovoltaice cu o putere totală instalată de cca. 280 MW si unei centrale pe gaz, CCGT Turceni, cu o capacitate de cca. 475 MW, aici parteneriatul fiind CE Oltenia - Tinmar.

Contractele de finanțare au fost semnate de către Ministerul Energiei, ca autoritate contractantă, și de către reprezentanții celor nouă entități juridice care sunt beneficiarii acestei finanțări și, totodată, sunt responsabile pentru implementarea proiectelor. 

În cadrul a patru entități, CE Oltenia si OMV Petrom sunt parteneri egali, într-o structură de participație de 50% – 50%. Aceeași împărțire este și în cele cinci firme făcute de CE Oltenia și Tinmar Energy.

Conform estimărilor din prezent, parcurile fotovoltaice făcute cu OMV ar trebui să furnizeze energie electrică sistemului național începand cu  anul 2025.

Calendarul estimativ prevede că cele patru parcuri fotovoltaice făcute cu Tinmar vor fi operaționale în 2024, iar blocul pe gaze in 2026.

Vizualizări: 980

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: