Actualitate

Zeci de amenzi și un dosar penal după controalele din centrele sociale din Gorj

Prefectura Gorj a anunțat rezultatele verificărilor efectuate la centrele de îngrijire și asistență socială pentru copii, bătrâni și persoane cu dizabilități din județ. S-au dat amenzi de circa 220.000 de lei și s-a întocmit un dosar penal pentru fraude economice.

În total au fost controlate 45 de centre, cu un număr total de 1.007 persoane rezidente (451 copii, 208 persoane vârstnice și 348 persoane cu dizabilități).

Au fost depistate două centre neautorizate în orașul Țicleni și în municipiul Târgu Jiu, fiind dispusă măsura închiderii și relocării beneficiarilor.

Din centrul de la Țicleni au fost relocate șapte persoane vârstnice (6 la aparținători și unul la spital), aplicându-se contravenții în valoare de 42.000 lei și întocmirea unui dosar penal pentru fraude economice.

Din centrul de la Târgu Jiu au fost relocate 27 persoane vârstnice (7 la aparținători, 13 la spital și 7 la alte centre), aplicându-se contravenții în valoare de 13.000 lei.

Instituția prefectului subliniază că astfel de activități ilegale nu vor fi tolerate și va continua să coopereze cu autoritățile competente pentru a asigura protecția cetățenilor vulnerabili.

„Publicul este încurajat să raporteze orice informații legate de astfel de situații către autorități, pentru a preveni și combate fenomenul azilurilor clandestine”, anunță Prefectura Gorj.

Vizualizări: 970

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: