Politică

Vîlceanu despre mineri: Eu le-am spus!

Deputatul PNL Gorj, Dan Vîlceanu, a făcut câteva comentarii cu privire la Legea 197/2021, care ar fi trebuit să recunoască retroactiv condițiile grele de muncă ale minerilor și energeticienilor din termocentralele pe cărbune.

O lege intrată în vigoare acum mai bine de un an, în baza căreia salariații din producție ai CE Oltenia beneficiază de reducerea vârstei de pensionare cu șase luni pentru fiecare an lucrat, dar numai din august 2021 încoace. Nu și pentru perioada lucrată înainte, așa cum au promis politicienii.

Dan Vîlceanu le reamintește salariaților din CE Oltenia că el le-a spus de la început că legea are probleme, dar ei au preferat să creadă minciunile celor de la USR și mai apoi ale PSD.

“Eu le-am spus celor care protestau în Piața Prefecturii că este foarte complicat să poată să fie pusă în aplicare. (...) De când au început protestele, eu am tot fost înjurat că nu vreau să îi sprijin, deși le spuneam doar adevărul”, a spus Vîlceanu la Radio Infinit.

Deputatul spune că “chestiunea legii 197 este o epopee fără sfârșit” și că minerii și energeticienii vor fi mințiți în continuare.

Vizualizări: 2,788

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: