Politică

Vîlceanu, declarație surprinzătoare despre demisia lui Cîțu

Florin Cîțu ar putea lua în considerare o demisie de la șefia PNL, după doar câteva luni de mandat. Cel puțin așa rezultă din declarația făcută de cel mai apropiat coleg al lui de partid.

Secretarul general al PNL, Dan Vîlceanu, a declarat vineri că, dacă în urma discuţiilor din partid privind convocarea unui congres Florin Cîţu consideră că trebuie să îşi dea demisia, şi-o va da.

”Dacă, în urma discuţiilor, Florin Cîţu consideră că trebuie să îşi dea demisia, o va face”, a spus Dan Vîlceanu, la sediul PNL, precizând că, în calitate de secretar general al PNL, va pune în aplicare toate solicitările statutare.

”Şi eu pot să cer demiterea publică a oricărui alt coleg, asta nu înseamnă că acel coleg trebuie să îşi dea demisia”, a afirmat Vîlceanu.

”Eu am văzut numai ştiri pe surse, nu am văzut nicio declaraţie oficială”, a completat acesta.

Dan Vîlceanu a spus că, în momentul în care va primi ceva oficial, va spune. ”Anul trecut noi am avut o procedură statutară, am avut un Congres, cu 5.000 de membri, alegeri în filiale. Acum e o situaţie specială (..) Nu am primit nicio solicitare de convocare a unui Birou Executiv, astăzi”, a mai afirmat el.

Potrivit unor surse politice, cei care cer demisia sau demiterea lui Cîțu au convocat Biroul Executiv al PNL pentru astăzi, la ora 14:00, care, pentru a fi statutar, are nevoie să întrunească o treime din numărul total de membri. Consiliul Național va fi convocat duminică, eveniment la care vor participa 600 de delegați, în timp ce Congresul, cu 1500 de delegați, a fost stabilit pentru 10 aprilie.

Vizualizări: 3,278

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: