Politică

Născut pe 1 aprilie, Cîțu începe să înțeleagă ce țeapă a luat

Fostul premier Florin Cîțu împlinește astăzi, 1 aprilie, 50 de ani, dar nu are parte de o zi liniștită. Doar câțiva liberali au rămas aseară să bea un pahar cu el, după ședința în care greii partidului i-au cerut demisia de la șefia PNL.

Printre cei care i-au rămas alături sunt gorjenii Dan Vîlceanu și Gigi Pecingină, dar și Monica Anisie sau Violeta Vijulie.

Vineri va fi convocat Biroul Executiv al PNL, la ora 14:00, care, pentru a fi statutar, are nevoie să întrunească o treime din numărul total de membri. Consiliul Național va fi convocat duminică, eveniment la care vor participa 600 de delegați, în timp ce Congresul, cu 1500 de delegați, a fost stabilit pentru 10 aprilie.

Surse din tabăra Cîțu au declarat că președintele PNL a cerut lista cu semnăturile împotriva sa, dar că liderii partidului ar fi refuzat să i le dea. Pe de altă parte, surse din tabăra anti-Cîtu sustin că acesta nu doar că ar fi primit lista, ci că șeful PNL a studiat-o cu atenție pentru a verifica veridicitatea semnăturilor liderilor de organizații județene.

Surse politice au spus că există deja în plan și numele celor care ar urma să preia șefia partidului. Astfel, președinte ar urma să fie premierul Nicolae Ciucă, iar Lucian Bode, secretar general. La acest moment, secretar general este Dan Vîlceanu, un bun prieten al lui Florin Cîțu.

Vizualizări: 2,381

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: