Actualitate

DEN cere relaxarea politicii de scoatere din funcțiune a unor grupuri energetice

Dispeceratul Energetic Național (DEN) cere Comisiei Europene permită statelor membre să poată menține grupurile energetice care dau siguranță în această perioadă dificilă.

Virgiliu Ivan, șeful DEN, a făcut referire la grupurile 7 Turceni și 3 Rovinari, programate pentru închidere la finalul acestui an, dar necesare și anul viitor.

“Un obiectiv pe care l-am urmărit în această perioadă, dată fiind situația energetică la nivel european, a fost de a arăta în permanență necesitatea menținerii în funcțiune a celor două grupuri de la Complexul Energetic Oltenia, grupul 3 de la Rovinari și grupul 7 de la Turceni, și prin datele și analizele pe care le-am transmis, am încercat să susținem (funcționarea lor – n.red.)”, a spus Virgiliu Ivan, la conferința Focus Energetic legată de pregătirea pentru iarnă.

“Este momentul la care, atât la nivelul statelor membre, cât și la nivel european, să se relaxeze această politică de scoatere din funcțiune de grupuri energetice, pentru că la momentul la care au fost asumate aceste planuri, situația energetică era cu totul alta. Mizăm pe înțelegerea forurilor europene”, a mai spus șeful DEN.

CE Oltenia și-a asumat prin planul de restructurare închiderea celor două grupuri la final de an, acestea urmând a trece în rezervă de capacitate.

Vizualizări: 806

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: