Actualitate

CE Oltenia face eforturi pentru a găsi personal calificat

Complexul Energetic Oltenia s-a pregătit pentru reducerea numărului de salariați cu două mii în acest an, dar în realitate a fost obligat să facă angajări, ca urmare a creșterii cererii de energie pe cărbune.

Lipsa de predictibilitate a făcut ca societatea să nu se pregătească din timp pentru înlocuirea salariaților cu înaltă calificare, extrem de greu de găsit. 

“Poți să înlocuiești în regim de urgență personalul mai puțin specializat. Pe cei foarte specializați, e mai greu”, a explicat președintele Federației Naționale Mine Energie, Dumitru Pîrvulescu.

Compania estimează, prin buget, că va avea la finalul anului un număr de 11.774 de salariați, deși prin planul de restructurare își asumare reducerea la 8.980 de salariați. 

Cel mai mare angajator din Gorj caută în continuare personal care să lucreze în carierele miniere și termocentralele din județ.

Complexul Energetic Oltenia a anunțat zeci de posturi vacante la AJOFM Gorj. Astfel, sunt scoase la concurs 13 posturi de excavatorist pentru excavatoare cu rotor de mare capacitate, nouă de posturi de lăcătuș mecanic și un electrician.

Vizualizări: 4,114

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: