Politică

Acest partid ar trebui scos în afara legii!

Gest incredibil al USR, care a sesizat, marţi, Curtea Constituţională pe proiectul de lege prin care parlamentul a permis finalizarea unor investiții hidroenergetice în arii naturale. Vorbim în principal de investițiile pe râurile Jiu și Mureș, realizate deja în proporție de 90% și care ar crește gradul de independență energetică a României.

USR luptă împotriva României și, așa cum bine am intuit, singurul motiv pentru care a militat și pentru pensionarea minerilor și energeticienilor din CE Oltenia a fost legat de dorința lor de a închide termocentralele și a crește dependența energetică a țării. Grija minerilor nu au avut. Substraturi, doar substraturi... asta am bănuit și este valabil și la acest moment. În față cauza dreaptă, în spate substratul strâmb!

Asta dovedește și acum USR, când vrea să blocheze, din nou, investițiile hidroenergetice pentru care din banii noștri, ai tuturor, s-au cheltuit deja 300 de milioane de euro. Și tot în această cheie, de creștere a dependenței energetice a României, trebuie citită și propunerea deputatului Miruță, privind exportul de cărbune din Oltenia în Germania. 

”Este vorba de distrugerea iremediabilă a unor arii protejate pentru un beneficiu economic infim”, acesta este argumentul folosit USR la Curtea Constituțională. Infim? Independența energetică a României este un beneficiu economic infim?

“Distrugem ariile naturale protejate pentru un câştig iluzoriu”, mai spun useriștii. “Invocarea războiului şi a nevoii de siguranţă energetică sunt doar manipulări ticăloase, cinice”, mai arată USR, care numește aceste hidrocentrale “proiecte ceaușiste”.

O întreagă lume caută soluții în această perioadă pentru a-și reduce dependența energetică de zonele aflate în conflict, numai la noi useriștii văd manipulări ticăloase.

Manipulări ticăloase fac ei, useriștii și propagandiștii lor de mediu, care spun că demolarea unor hidrocentrale deja realizate în proporție de 90% poluează mai puțin decât finalizarea acestora.

Câtă demență, câtă trădare și câtă ticăloșie poți avea, ca să susții asemenea mizerii? România plătește toate facturile unor firme din afara țării, de la combustibil auto, gaz, energie, telefonie, cablu, mare parte din alimente, haine... ca o adevărată colonie, iar când avem un obiectiv economic aproape finalizat, îl demolăm fiindcă este "ceaușist"? Sectanților, fac o paranteză și vă reamintesc că Ceaușescu a industrializat o țară, industrie pe care nu ați reușit să o demolați nici în 32 de ani. 

Acum, într-al nouălea ceas, sperăm ca atât CCR, cât și sistemul în sine să nu cedeze în fața presiunilor acestor acarieni, controlați de grupuri de interese externe. România are nevoie de securitate energetică. Nu o spun eu, o spun facturile și vremurile pe care le trăim! 

Vizualizări: 5,200

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: