Social

Târgu Jiu: Zeci de camere de supraveghere în stâlpi

Peste 50 de camere vrea să cumpere municipalitatea și să le instaleze în mai multe zone unde sunt aruncate gunoaie la întâmplare. Speră autoritățile, prin acest proiect, să stopeze abandonarea deșeurilor deși fenomenul e aproape imposibil de eradicat pentru că se strâng gunoaie frecvent, dar se aruncă altele la loc. 

 

Cartierul Pandurașul sau zona de protecție a CFR ori alte zone de la marginea orașului sunt vulnerabile din acest punct de vedere. Sunt târgujieni care își abandonează gunoaiele, în mare parte haine vechi, direct pe marginea drumului, pe câmp, printre case ori lângă calea ferată. 

 

Ca să-i descurajeze, autoritățile au intensificat controalele, iar polițiștii locali au dat amenzi. Cele 50 de camere vor fi instalate în zonele cu probleme. Camerele vor fi alimentate prin panouri fotovoltaice de mici dimensiuni. "În anumite zone, nu avem rețele de curent, dar există stâlpi, iar camerele vor fi cu conectivitate la energia solară. Vrem să punem peste 50 de camere în zonele vulnerabile. Încercăm să stopăm o parte din acest fenomen", a spus primarul Marcel Romanescu.

Vizualizări: 2,641

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Social:

Citește și: