Eveniment

Victimă a unui accident, dată în judecată de Spitalul Târgu Jiu

Un gorjean a fost dat în judecată de spitalul din Târgu Jiu, pentru a achita cheltuielile de spitalizare cauzate de un accident produs în 2016, în a doua zi de Crăciun. Suma nu era mare, puțin peste cinci sute de lei.

Spitalul a susținut că bărbatul s-a autoaccidentat, deși acesta a susținut că a fost pasager. “În cauză sunt aplicabile prevederile art. 320 alin. 1 din Legea nr. 95/2006 - respectiv persoanele care prin faptele lor aduc daune sănătății propriei persoane au obligația, potrivit legii, să repare prejudiciul cauzat furnizorului de servicii medicale reprezentând cheltuielile efective ocazionate de asistenta medicală acordată”, a fost susținerea spitalului în fața instanței. Doar că articolul de lege în cauză a fost deja declarat neconstituțional, inclusiv ca urmare a unor demersuri făcute după ce un bătrân din Gorj a fost pus să își plătească spitalizarea, pentru că a căzut de pe bicicletă.

Judecătorii au constatat însă că nu există la dosar probe că persoana a fost autorul accidentului, astfel că a luat în considerare că a fost victimă. Mai mult, instanța a constatat faptul că articolul de lege invocat de spital în ceea ce privește autoaccidentarea a fost declarat neconstituțional. “În consecință, spitalul nu poate pretinde obligarea pârâtei la plata serviciilor medicale de bază nici în situația în care ar fi fost vorba despre internarea medicală ca urmare a unei autoaccidentări”, arată Curtea de Apel Craiova în sentința rămasă definitivă pe 18 martie.

Vizualizări: 2,451

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: