Social

Viceprimarul localității Logrești: Îmi doresc să dezvoltăm proiecte care să atragă tinerii în comună

Se anunță un an important pentru comuna Logrești din județul Gorj. O serie de proiecte se află în plină desfășurare și, dau asigurări reprezentanții administrației locale, vor fi finalizateîn viitorul apropiat. Alte investiții se află pe lista de obiective propuse pentru perioada următoare. Un exemplu în acest sens îl reprezintă introducerea rețelei de gaze naturale.

Investițiile din localitatea Logrești sunt coordonate de viceprimarul cu atribuții de primar, Adela Țană. 

„Din postura mea, de viceprimar cu atribuții de primar, mă bucur că am reușit să accesez proiecte care au ca obiect infrastructura comunei, apă și canalizare, sănătate și învățământ. În prezent, avem în derulare nouă proiecte. Aceste proiecte sper să aducă un plus comunei Logrești și numeroase beneficii oamenilor. Avem un cămin, construit cu bani obținuți prin Compania Națională de Investiții, iar proiectul include și construirea unei biblioteci. Valoarea acestui proiect este de 7 milioane de lei. Mai avem două proiecte pe Anghel Saligny, care sunt finanțate, “Modernizare drumuri de interes local în comuna Logrești” si “Extindere canalizare cu apă uzată satele Măru, Seaca, Logrești-Moșteniși Popești”, iar din bugetul local o să modernizăm două străzi.

De asemenea, un alt proiect vizează extinderea rețelei de alimentare cu apă, investiția inițială a fost doar intr-o anumită zonă iar acum dorim să extindem această rețea. Suntem la faza de a obține avize pentru a extinde rețeaua de alimentare cu apă în satul Răchita, un sat în care, din păcate, nu s-a preafăcut nimic până acum.

Am reușit să accesăm și trei proiecte prin PNRR, care sunt finanțate și contractele semnate. Este vorba despre “Dotarea cu mobilier, materiale didactice și echipamente digitale a unităților de învățământ preuniversitar”, “Construirea si dotare Centru comunitarintegrat” si “Modernizarea centrului de sănătate”. Acesta din urmă este realizat în proporție de 50%”, a declarat Adela Țană, viceprimarul cu atribuții de primar al comunei Logrești.

În viitor, susține Adela Țană, proiectele implementate ar trebui să fie unele care să vină în sprijinul tinerilor.

“În viitor imi doresc să atragem cât mai multe proiecte pentru localitate. Pe primul loc se află introducerea de gaze în comuna Logrești, lipsa lor fiind un mare dezavantaj pentru localnici. De asemenea, ne dorim să investim astfel încât să satisfacem toate categoriile de cetățeni. O problemă de care se lovește administrația publică locală este emigrarea tinerilor din mediul rural, în mediul urban, din cauza economiei rurale deficitare. Sper ca în viitor să putem diminua acest fenomen prin investiții care să creeze locuri de muncă pentru tineri”, a mai declarat Adela Țană.

Vizualizări: 1,473

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Social:

Citește și: