Politică

Habarnismul prefectului naște spaimă și teroare în rândul angajaților

Iulian Popescu, cursantul lui Câțu și a lui Vâlceanu, persistă în a derapaje zilnice, asta doar de dragul exprimării servilismului față de noul său șef, Ion Iordache. 

Spiritele sunt tot mai încinse la vârful județului Gorj. Primarul Marcel Romanescu afirmă și el că oamenii care primesc ordin de la prefect să facă verificări la limita legii și a penibilului prin primării ori Consiliul Județean au ajuns să treacă prin teroare.

Primarul Târgu Jiului întărește și el ideea că nu-i legală implicarea prefectului la Consiliul Județean ori la alte primării. Poate doar să verifice legalitatea documentelor trimise de primării. Iar atribuțiile i se opresc aici.

“Cu domnul Julien, în Instituția Prefectului, oamenii au ajuns să treacă printr-o perioadă de spaimă, de teroare, când sunt trimiși să controleze. Știu exact cum se proceda în trecut. Instituția Prefectului trebuie să verifice de legalitate toate actele trimise de autoritățile publice locale. Cine nu respectă această lege de a transmite într-un termen documentele, poate să trimită prefectul să se verifice. Dar dacă trimiți în termen documentele, ce rol are controlul prefectului? Eu vorbesc din calitatea omului care a lucrat în Instituția Prefectului, nu a celui de pe marginea drumului. Când eram subprefect, n-am auzit de așa ceva”, a declarat primarul Marcel Romanescu, la Radio Infinit.

Edilul din Târgu Jiu a continuat cu un mesaj pentru prefect: „Iulian, ai pierdut alegerile!”. „Nu suntem în relații de subordonare. Eu, cu domnul președinte al Consiliului Județean, suntem aleși de cetățeni. Că îi convine sau nu îi convine domnului Iulian Popescu, patru ani suntem aleși. Vom vedea acum ce vor cetățenii. Dânsul a pierdut alegerile în 2020, nu le-a câștigat. Și i s-a oferit un cadou, cadoul de a fi prefect. E anormal. Ai pierdut alegerile, Iulian! Gata!”, i-a mai transmis primarul prefectului de Gorj.

Vizualizări: 2,236

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: