Eveniment

Noi aparate DrugTest în dotarea polițiștilor gorjeni

Polițiștii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Gorj utilizează cinci aparate DrugTest noi, în vederea depistării conducătorilor auto aflați sub influența substanțelor psihoactive.

„Dispozitivele marca Dräger DrugTest 5000 au fost puse la dispoziția Inspectoratului de Poliție Județean Gorj, cu titlu gratuit, de către Consiliul Județean Gorj”, informează IPJ Gorj.

Echipamentele vor contribui la reducerea accidentelor rutiere, produse pe fondul consumului de substanțe psihoactive, precum și la descurajarea acestui fenomen.

Dispozitivele se bazează pe sistemul de analizare a drogurilor Dräger DrugTest 5000 compus din sistemul de prelevare a probelor Dräger DrugTest 5000 Test-Kit și aparatul de analiză Dräger DrugTest 5000 Analyzer, având rolul de a identifica prezența substanțelor psihoactive în salivă.

„Facem precizarea că cele două aparate Aquila Scan utilizate de polițiștii rutieri până în prezent au fost retrase”, a mai anunțat Poliția Gorj.

Potrivit Codului Penal, conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere de către o persoană aflată sub influenţa substanţelor psihoactive se pedepseşte cu închisoare de la unu la 5 ani sau cu amendă.

De asemenea, dacă persoana depistată sub influența substanțelor psihoactive efectuează transport public de persoane, transport de substanţe sau produse periculoase ori se află în procesul de instruire practică a unor persoane pentru obţinerea permisului de conducere sau în timpul desfăşurării probelor practice ale examenului pentru obţinerea permisului de conducere, pedeapsa este închisoarea de la 2 la 7 ani.

Vizualizări: 650

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: