Actualitate

Vești bune pentru locuitorii unui sat afectat de carierele miniere 

După mulți ani în care localnicii din satul Pinoasa au stat în praf și cu ulițe de pământ la poartă, sunt anunțați că urmează să fie derulate mai multe investiții în zonă. 

Ca multe alte localități captive în perimetrele de explorare al Complexului Energetic Oltenia, satul Pinoasa a suferit blocaje din punct de vedere al investițiilor în infrastructură.

 

 

Ani la rând, oamenii din satul Pinoasa, care trăiesc cu excavatoarele la doi pași de gospodării s-au plâns de lipsa de utilități și de drumuri ori de fântâni secate. Ulița care traversează satul e de pământ și plină de gropi, dar localnicii speră ca promisiunile să devină realitate . “Suntem cei mai oropsiți aici. Nu avem de niciunele”, a spus un localnic. „În cincinalul ăsta, nu cred că se mai face ceva. De când așteptăm să facă și ei drumul, să-l asfalteze. Nu ştim ce se întâmplă, unde ajungem, ce o fi. Ne-a spus că nu se mai mută satul”, a spus un alt localnic. „ CEO mai mult ne-a încurcat pe toți, creând o permanentă instabilitate, ca urmare a propunerii de strămutare", e mărturia unei alte localnice.

 

De zeci de ani, satul n-a mai beneficiat de nicio investiție pentru că era pe lista celor care ar fi trebuit strămutate. Acum, după ce a fost un fel de "încurcă lume'', Complexul Oltenia a anunțat primăria că nu se va mai întâmpla acest lucru așa că e liberă să caute bani să le asigure confort și oamenilor care încă locuiesc în Pinoasa. 

Beneficiind de șansă, administrația locală a demarat pe programul Anghel Saligny mai multe proiecte de investiții în zonă. Pornind de la asfaltarea străzilor, până la rețelele de apă și canalizare.

Un prim proiect de peste 4 milioane de lei a intrat în linie dreaptă. “Contractul presupune executie lucrari pentru realizarea investiției Reabilitare DC73, Localitatea Pinoasa, Comuna Calnic, Judetul Gorj”, se menționează pe portalul de licitații publice.

Vizualizări: 1,666

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: