Actualitate

Vești bune pentru cei 1800 de ”zilieri” de la CEO! 

Sindicaliștii din cadrul Complexului Energetic Oltenia au ieșit de la negocierile cu Ministrul Energiei, Sebastian Burduja. Pe lângă problemele legate de pachetul social pentru angajați, cele două păți au discutat și despre viitorul celor 1800 de angajați pe perioadă determinată.

Conform liderilor de sindicat, Burduja le-a promis că oamenii nu vor fi trimiși acasă după expirarea contractelor de muncă din luna iunie și se vor căuta soluții pentru ca noile angajamente să fie semnate pe o perioadă mai mare de timp.

Cât despre creșterile salariale, Burduja l-a mandatat pe președintele CEO, Dan Plaveti, să găsească resursele financiare pentru o creștere salarială mai mare de 6 procente. Promisiunile lui Burduja pot fi o sabie cu două tăișuri pentru mineri și energeticieni, mai ales că Ministrul Energiei și-a anunțat candidatura pentru funcția de primar general al Bucureștiului și o să părăsească poziția de conducător al Ministerului Energiei.

„Au fost discuții cu privire la fondul de salarii , întreaga comisie de negociere nefiind de acord cu creșterea salarială de 6%, iar domnul Ministru la mandat pe domnul Plaveti să găsească soluții de creștere a veniturilor încât salariații să fie mulțumiți și compania să funcționeze în continuare. În privința decalării termenelor din Planul de Restructurare, Sebastian Burduja a afirmat ca se află într-un dialog continuu cu Bruxelles iar în ceea ce privește studiul de adecvanță făcut de cei de la Transelectrica, care stă la baza decalării sunt informații ca ar fi favorabil .În privința salariaților încadrați pe perioada determinată ni s-a transmis încă o dată ca nu vor fi disponibilizați în 2024 și se caută soluții ca inclusiv de la următoarea prelungire aceasta să fie făcută pe o perioadă mai lungă existând premisele să fie rezolvată problema definitiv. Despre protecția socială, punctul de vedere al domnului Plaveti a fost ca nu are în vedere în următorii ani să fie făcute concedieri colective, iar pentru viitor domnul Ministru a transmis sprijinul dumnealui în promovarea OUG 69 cu venit de completare pe 4 ani”, au anunțat liderii SMEO.

Vizualizări: 3,575

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: