Actualitate

Nelu Roșca nu înțelege graba pentru pachetul social: Concedierile înseamnă moartea

Sindicalistul Nelu Roșca spune că nu înțelege graba colegilor săi din sindicate să facă un pachet social în caz de concedieri colective. Acesta a explicat că nici dacă s-ar vrea, Complexul Energetic Oltenia n-ar putea da oameni afară la grămadă. Motivul e lesne de înțeles: ar trebui dați afară cei aflați în prag de pensie, adică fix acei oameni care știu meserie și fără de care compania s-ar închide de la sine fără vreo îndoială.

 

Nelu Roșca s-a declarat uimit când a fost sunat de liderul FNME să meargă la discuții pe marginea conturării unui pachet social.

 

“Eu am fost puțin uimit. De ce să facem pachet social? Am văzut o grabă, o agitație că trebuie făcut. De ce să facem atât timp cât nu se pot face concedieri în următorii doi ani în CEO. Dacă cineva va face un program de concediere colectivă, după o săptămână închidem compania și plecăm. Când angajatorul demarează un plan de concediere colectivă are obligația să notifice ITM și organizațiile sindicale de bază în două runde pentru a găsi măsuri pentru reducerea numărului de concedieri”, a explicat Nelu Roșca într-o emisiune la Radio Infinit.

 

Cine ar pleca primii? Cei aflați în prag de pensie, adică fix specialiștii fără de care activitatea n-ar mai putea continua. “Ar fi vizați cei aflați în pragul pensionării. Ce număr impresionant de oameni ar trebui să rămână fără serviciu? Jumătate din ce există azi ar trebui să plece. Ar pleca cei care stăpânesc această meserie și ai fi în imposibilitatea de a mai funcționa. Dacă s-ar demara concedieri, ar însemna moartea acestei companii. Nu putem noi, ca sindicate, să punem căruța înaintea cailor. Vrem nu știu ce protecție pe nu știu ce perioadă”, a mai subliniat Nelu Roșca.

Vizualizări: 1,307

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: