Social

Vehicul neobișnuit pentru stins incendii, cumpărat de o primărie 

Un sac de bani a cheltuit administrația locală din comuna gorjeană Stejari pentru cumpărarea unui vehicul neobișnuit, ce poate fi utilizat în terenuri accidentate, inclusiv pentru stingerea incendiilor. Este vorba de un UTV Segway, echipat special pentru lichidarea flăcărilor. 

Vehiculul a fost achiziționat de primăria Stejari, la sfârșitul lunii martie, prin cumpărare directă de pe platforma națională de achiziții, de la o firmă din Craiova. 134.500 lei, adică undeva la 27.000 euro a plătit primăria pentru acest vehicul. 

Conform informațiilor din achiziție, vehiculul este de 105CP, cu tracțiune 2x2 sau 4x4, dispune de 3 locuri, are un motor de 1.000cm3, pe benzină, și are capacitate de remorcare. Este echipat special cu un furtun de 15 metri, prevăzut cu pistol, o pompă de înaltă presiune, un recipient de spumă ignifugă, un rezervor de apă de 200 litri și două stingătoare. 

La începutul primăverii, comuna Stejari a fost una dintre localitățile din Gorj puternic afectate de incendii de vegetație. Au fost afectate inclusiv zone împădurite, unde accesul mașinilor de intervenție este dificil.

Vizualizări: 2,667

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Social:

Citește și: