Social

Primăriile pot obține bani pentru ecologizarea zonelor cu deșeuri. Termen! 

Comunele, orașele, municipiile, județele, dar și asociațiile de dezvoltare intercomunitară pot obține fonduri pentru curățarea terenurilor de gunoaie. Finanțările sunt acordate în cadrul Programului privind ecologizarea zonelor afectate de deșeuri „Curățăm România”.

 

În acest sens, instituțiile trebuie să se înscrie în program, fiind stabilită și o dată limită până la care pot aplica. ”Până pe 06 iunie 2022, UAT - urile care doresc să participe la Programul Curățăm România pot transmite dosarele de înscriere pe e-mail la adresa [email protected]. Ghidul de finanțare a Programului Curățăm România și Instrucțiunile de înscriere în program pot fi consultate pe site-ul Administrației Fondului pentru Mediu, la secțiunea Programe de finanțare”, au transmis reprezentanții Agenției pentru Protecția Mediului Gorj. 

 

Suma alocată sesiunii este 27 de milioane de lei, iar finanțarea se acordă în cuantum de 100% din valoarea totală eligibilă a proiectului. Suma maximă care poate fi acordată de Administrația Fondului pentru Mediu pentru finanțarea unui proiect, cu condiția încadrării în bugetul Programului, se stabilește în funcție de numărul locuitorilor la nivelul unității administrativ teritoriale solicitante. Spre exemplu, o localitate care are între 50.001 și 100.000 locuitori poate primi 21.000 lei.

Sunt eligibile proiectele care au ca scop ecologizarea zonelor afectate de poluarea cu deșeuri, cu plastic, metal, deșeuri de echipamente electrice și electronice, sticlă, hârtie, cartoane, lemn, cauciuc, materiale textile, baterii și acumulatori, anvelope, inclusiv a gospodăriilor, zonelor de protecție din jurul lacurilor naturale, lacurilor de acumulare, cursurilor de apă, digurilor, canalelor, barajelor și a altor lucrări hidrotehnice, câmpurilor și a pădurilor. Cantitățile de deșeuri nu trebuie să intre în responsabilitatea operatorilor de salubrizare, conform contractelor încheiate de solicitant cu aceștia.

Vizualizări: 775

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Social:

Citește și: