Actualitate

Vârsta de pensionare va crește – Jalon în PNRR

Șeful Casei Naționale de Pensii Publice (CNPP), Daniel Baciu, a anunțat, într-un interviu acordat Realitatea Plus, că vârsta de pensionare va fi majorată. Mai exact, așa cum prevede PNRR-ul, vârsta de pensionare între femei și bărbați va fi egalizată. Practic, femeile vor ajunge să se pensioneze la 65 de ani.

Daniel Baciu a dat asigurări că acest lucru se va întâmpla, însă, a precizat el, nu va fi vorba de o creștere abruptă, ci pe o perioadă de eșalonare până în 2035.

În acest moment, vârsta de pensionare pentru femei este de 62 de ani, urmând ca aceasta să crească, etapizat, până în 2030, la 63 de ani.

„Dacă vorbim de o persoană care deja a atins vârsta de 65 de ani si a contribuit la sistemul public cu stagiul complet de cotizare și dacă îi permite sănătatea și se simte în putere să mai lucreze, nu văd de ce nu ar putea sa o facă.

Este un jalon în PNRR ca vârsta de pensionare să se egalizeze intre femei si bărbați si lucrul acesta se va întâmpla, dar nu abrupt, ci pe o perioadă de eșalonare până în anul 2035”, a mai afirmat Daniel Baciu.

 

Vizualizări: 3,018

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: