Actualitate

Lovitură uriașă în procesul dintre Victor Pițurcă și FCU Craiova

TAS a dat verdictul în procesul intentat de Victor Pițurcă echipei FC U Craiova pentru suma de 7 milioane de euro, solicitată de fostul selecționer. 

Clubul patronat de Adrian Mititelu a primit câștig de cauză din partea forului de la Lausanne. Sumele respective reprezintă un împrumut acordat de antrenor clubului din Bănie înainte de a fi dezafiliat în anul 2011, iar după ce societatea comercială a falimentat, acesta s-a înscris la masa credală pentru a recupera banii.

În 2021 a început procesul de la TAS, intentat de Victor Pițurcă, care s-a bazat și pe situația unor foști fotbaliști străini ai echipei lui Adrian Mititelu din acea perioadă care și-au recuperat restanțele salariale de la actuala societate comercială pe care activează clubul FC U Craiova. 

Pițurcă nu a primit câștig de cauză, iar decizia a fost favorabilă clubului din Bănie în această speță, Dan Idita, reprezentantul FC U Craiova, explicând cum a decurs procesul la TAS. „A fost un proces dificil, întrucât exista deja o practică a Tribunalului de Arbitraj Sportiv de la Lausanne cu privire la punerea în executare împotriva noii entități U Craiova 1948 SA a deciziilor obținute de foștii jucători ai Fotbal Club U Craiova SA împotriva acesteia. 

 

Mergând pe principiul continuității sportive, stabilind clar faptul că U Craiova 1948 SA este continuatoare activității fotbalistice a echipei Universitatea Craiova, Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne a dispus obligarea noii entități la plata drepturilor salariale ale jucătorilor, materializate prin decizii pronunțate de instanțele sportive.

Și în cazul lui Victor Pițurcă TAS a reținut că U Craiova 1948 SA este continuatoarea activității fotbalistice a Fotbal Club U Craiova SA. Întrucât această situație de fapt nu o puteam contrazice, pentru a câștiga procesul a trebuit să arătăm diferența între situația domnului Victor Pițurcă și a celorlalți 6 jucători care obținuseră soluții favorabile la TAS.

Diferența, argumentul hotărâtor, a constat în faptul că, spre deosebire de jucătorii australieni, Victor Pițurcă a materializat hotărârea obținută la instanțele sportive în civil. Astfel a introdus hotărârea în circuitul civil, investind- o cu formulă executorie și ulterior făcând cerere de înscriere la masa credală în dosarul de insolvență, alegând potrivit principiului «electa una via» (n.r. – principiu potrivit căruia odată aleasă o cale jurisdicțională nu se poate recurge la o alta) modul în care va executa hotărârea obținută”, a precizat Dan Idita, avocatul care a reprezentat FCU Craiova în litigiul de la TAS, conform GSP.

Vizualizări: 1,630

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: